Corgi's Nest B&B - een goede nachtrust is de beste start voor een fijne dag!
Links en rechts van ons Nest

U kunt meer lezen over de stad Gramsbergen op www.gramsbergen.nl.
Ons dorp is gezegend met een bijzonder leuk oudheidkundig museum, het Cult. Hist. Info Centrum Vechtdal , waar archeologische vondsten duidden op een bewoning van 10.000 jaar geleden.
Aan Gramsbergen werden al rond de 11e eeuw stedelijke voorrechten verleend, en vanaf 1442 wordt over het 'stedeke' Gramsbergen gesproken. Gramsbergen heeft een fraai gerestaureerde binnenstad, waarvan een aantal van de straten dateert uit ver vervlogen tijden, terwijl ook in de nabije omgeving een rijk verleden - bijvoorbeeld de slag bij Ane - wordt herdacht.

Ieder jaar viert ons dorp zijn Lichtstadfeest, met op zaterdag een grote optocht, door de week van allerlei activiteiten, elke avond live muziek, en op de laatste donderdag een thema avond (vrijwel iedereen verkleed), en natuurlijk als afsluiting op de vrijdag een schitterend vuurwerk! De volgende feestweek wordt gehouden van vrijdag 23 t/m 31 augustus 2013. Vanwege de festiviteiten en onze eigen deelname daaraan is onze B&B activiteit in deze periode echter zeer beperkt!

In de omgeving lopen diverse korte fietsroutes van 20-40km, klik voor meer info op de vechtdal banner, de grensoverschrijdende vechtdal kunstroute (132km) en Vechtdalroute (223km) maar ook wandelroutes, o.a. door het Engelandse Bos, uiteraard het Pieterpad, en de smokkelroute (ca 30km te fiets rond Gramsbergen, route op uw kamer aanwezig, of te koop bij de plaatselijke VVV, of de totale route te fiets de UnitedCountries tour)
 
Onze plaatselijke brouwerij is op afspraak te bezichtigen, U kunt er een leeerzame rondleiding krijgen, en zelfs een workshop bierbrouwen  workshops volgen, kijk op www.mommeriete.nL

Ook de Vijvertuinen van Ada Hofman zijn dicht in de buurt, tegenwoordig uitgebreid met een collectie uilen, en natuurlijk is ook - voor de evenementenpark liefhebbers - attractiepark Slagharen op fietsafstand.

Voor de auto-liefhebber beschikt Gramsbergen zowel over Neerlands grootste concentratie aan historische Triumph Dolomite Sprints en Opel Manta's, inclusief een historisch Triumph autoraceteam, een modern motorraceteam, dat ook nog eens  jaarlijks een schitterend historisch motor wegrace evenement organiseert!

Corgi's: meer over onze favoriete hond vindt u op Max' eigen blaadjes (2003)

Onze plaatselijke uitvinder heeft ook hier een plekje gevonden, klik hier voor Hans' Willie Wortel pagina's
Lest best beschikt Gramsbergen over een eigen theater, Podium de Bezantijn, gevestigd in het voormalig gemeentehuis. Naast culturele activiteiten kunt u overigens ook heel veel leuks leren over wijn, inclusief proefavonden!


Wilt u uit eten in Gramsbergen, dan kunt u op onderstaande adressen terecht
uit eten in Gramsbergen weergeven op een grotere kaart

Heeft u aanvullingen voor onze links, geef deze dan door aan info@corgisnest.nl